Alfa College Kluiverboom

Flexibel en simpel te bedienen. Dat waren twee belangrijke criteria voor het nieuwe geluidssysteem voor de kantine van het Alfa College op de locatie Kluiverboom.
Deze twee criteria moesten zorgen voor een optimale dekking en zeer goede spraakverstaanbaarheid in de gehele ruimte.

Kantine Kluiverboom plafondDe kantine is verdeeld in twee geluidszones. In een gedeelte van de ruimte kunnen de docenten de lopende zaken met elkaar bespreken terwijl in het andere gedeelte de leerlingen uitstekend met elkaar kunnen chillen tijdens de pauze.
Wel zijn de mededelingen, door middel van het schoolomroep systeem, altijd in beide zones helder verstaanbaar.

Er is bij  deze installatie gekozen voor twee bedieningspunten. De hoofdbediening achter de service balie en een tweede bediening midden in de ruimte, deze bediening kan door de service medewerker kan op afstand aan en uitgeschakeld worden. Hierdoor is de bediening van de installatie zeer flexibel maar blijft er wel controle over het geheel.

Nexia PM

Het zenuwcentrum van deze geluidsset is de Nexia PM van de Amerikaanse fabrikant Biamp. Dit is een unit met 4 microfoon ingangen, 6 (stereo) line ingangen en 6 line uitgangen.
De unit wordt op afstand bediend door twee Red 1 bedieningsunits. Het mooie van dit systeem is dat het vrij te programmeren is.
Hierdoor is het simpel om het geluidssysteem aan te passen aan eventuele toekomstige wensen.

 

1e programma kantie kluiverboom

1e programma kantine kluiverboom

red1

Red 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor het speakersysteem hebben we gekozen voor een hoogwaardige plafondspeaker. Hierdoor is de geluidsdrukverdeling in de ruimte zeer gelijkmatig. En optisch vallen de speakers nauwelijks op.

 

De afgelopen jaren hebben wij op onze locatie mooie projecten gedaan met Leo Music & Audio.

Het kennisniveau is hoog en er wordt goed meegedacht om de juiste prijs/kwaliteit te verkrijgen. Daarnaast is men flexibel in de werkuren, zo is menig project grotendeels gerealiseerd op zaterdag of in vakantieperiodes. Al met al een kundige en betrouwbare leverancier

Otto FolkersFacility manager Alfa College Locatie Kluiverboom

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie