Dynacord PM 502 ‘de alleskunner’

PM 502 – In vogelvlucht…

1. Mixer
De PM 502 is een professioneel mengpaneel met vijf MIC/Line- , 2 stereo- & een parallelle audio USB-ingang. Voor de toepassing van condensator-microfoons zijn de microfooningangen voorzien van schakelbare fantoom voeding ( 48V ). Elke ingang heeft een 3-bands equalizer, effect regeling, monitor volume, een peak LED en een volume regeling.

2. Power amplifier
De ‘Class-D power amplifier’ levert met gemak 2 x 450W (RMS/4 ohms) .  Ook is deze versterker in staat om direct 100V speakersystemen aan te sturen zonder gebruik te maken van uitgangstransformatoren. Hierdoor is het totale gewicht van krachtpatser slechts 8 kg. Ook zijn de eindversterkers voorzien van uitgebreide beveiligingen circuits om in de meeste uiteenlopende situaties zeer bedrijfszeker te functioneren.

3. Master sectie
De digitale master sectie heeft een scala aan audio-uitgangen. Via de Stereo Master A en B en de AUX Master uitgangen kunnen tot 3 verschillende ruimtes of zones afzonderlijk aangestuurd worden. De master uitgangen zijn voorzien van een 7-bands equalizer en flexibele uitgangsopties . De delay optie in Master B maakt het mogelijk om de looptijd problemen tussen ‘frontspeakers’ en speakers verder in de ruimte op te lossen. In kerken levert dit bijvoorbeeld een belangrijke bijdrage aan een optimale spraakverstaanbaarheid.
De  geïntegreerde audio speler maakt het mogelijk om rechtstreeks MP3 of WAV bestanden af te spelen vanaf een USB stick of een externe harde schijf, ideaal voor muziektoepassingen bijvoorbeeld in de horeca.

4. Effecten en processing menu
Net als de legendarische PowerMate is de PM 502 voorzien van een uitgebreide effectunit met 32 programmeerbare stereo programma’s. O.a  Galm, Echo, Chorus en Echo/Galm combinaties, voor bijvoorbeeld een professioneel resultaat op de talenten avond op een school.
Via het overzichtelijk display zijn er diverse routing, talk-over en speakerprocessing opties te activeren. Bijvoorbeeld de “LPN” speaker optie om kleinere speakers groots te laten klinken.

Dynacord is een Duitse wereldspeler met al 70 jaar ervaring waarbij het succes bestaat uit hoogwaardig producten met een laagdrempelig bediening.